Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Περί ομορφιάς.

Βρίσκουμε πολύ ενδιαφέροντα blogs, ας τα δούμε... κάτω δεξιά, στους ιστότοπους.
Αντιγράφουμε: "Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας". (Ρicasso)
Καλλιτέχνης: σύνθετη λέξη > καλλι- + τέχνης > τέχνη.
καλλι - : λεξικό πρόθημα αρχ. και νέας ελληνικής γλώσσας που προέρχεται από το επίθετο καλός, προσδίδει στο δεύτερο συνθετικό της λέξης το χαρακτηριστικό του ωραίου (λεξικό Μπαμπινιώτη).
Μιλάμε για ομορφιά, και η ομορφιά είναι αδιαπραγμάτευτη στους χαλεπούς καιρούς που μας θέλουν αμέτοχους, αποξενομένους, έρμαια, κακόγουστους, φτωχούς σε χρήμα και καρδιά. Μεγαλώνουμε παιδιά και η αντίσταση στην ασκήμια και στην παραίτηση είναι χρέος μας. Έχουμε τρόπους και τόπους να εκφραστούμε: στα σπίτια μας πρώτα - πρώτα, στο Σχολείο των παιδιών μας, στον κοινωνικό μας χώρο.
Kαι, ξέρετε κάτι; Αξίζει να είμαστε πολλοί και ενωμένοι. Ένα ξυλαράκι μόνο μπορεί να σπάσει. Ένα δεμάτι όμως όχι. Και στο δεμάτι χωράμε όλοι: παιδιά-γονείς-δάσκαλοι.

3 σχόλια:

  1. Ελένη έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο ως blogger. Συνέχισε είσαι σε καλό δρόμο . Κάποτε ήταν 1ας μετά γίνανε 2 αργότερα 3ς στο τέλος 1013ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σελίδα που προτείνεις ΤΙ ΝΑ ΠΩ ! ΚΟΡΥΦΑΙΑ - τελικά αυτό που πίστευα περί παιδικής τέχνης ότι δηλ. τα παιδιά γεννιούνται καλλιτέχνες και κάποιος (?) στο δρόμο τους αποστειρώνει φαίνεται στη σελίδα αυτή ότι επιβεβαιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα Εικαστικά του Δημοτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Εργαστήριο Πληροφορικής, στο σπίτι, στη διασκέδαση! Συμπαθητική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς