Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Προς τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων, για τον Αγιασμό της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητές φίλες,
 
δεχθείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή και δημιουργική χρονιά στο Σχολείο!
Οι καιροί που διανύουμε δεν είναι οι ευγενέστεροι όλων. Δεν είναι οι ευνοϊκότεροι.
Ας μην απαριθμίσουμε τα χιλιοειπωμένα δυσμενή, που μας κατακλύζουν ούτως ή άλλως, δε θέλουμε και δε χρειάζεται. Θα σας δώσουμε το στίγμα μας, θα δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και θα ζητήσουμε τη δική σας:
Πιστεύουμε ότι ποτέ οι ποσότητες δεν έκαναν τη διαφορά στις ανθρώπινες σχέσεις και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η ποιότητα, για την οποία προσπαθούμε και που γι΄ αυτή σας καλούμε σε συνεργασία, είναι πάντα εδώ και να ξέρετε ότι και φέτος θα την υπηρετήσουμε. Περισσότερο παρά ποτέ, στόχος μας είναι να μην υποταχθούμε στη μιζέρια που προωθείται από πάσης φύσεως φωνές. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος της παραίτησης, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να αντιστεκόμαστε. Πολλοί και πολλές έχουμε χάσει μέρος του μισθού ή και τη δουλειά μας ακόμη, αλλά αυτό - σας βεβαιώνουμε - είναι ασήμαντο μπροστά στην εξαθλίωση από την οποία κινδυνεύουμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία αν παραδοθούμε.
Ακούσαμε και κάτι καλό, το μεταφέρουμε: "Θα τους εκδικηθούμε γιατί θα αποδείξουμε ότι μπορούμε καλύτερα με λιγότερα!"....
Σε αυτό το δρόμο ελπίζουμε ότι θα συμπορευθούμε....
Ας μην ξεχνάμε, και τότε που το χρήμα ήταν προκλητικά περισσότερο, πάλι η συνδρομή μας στα του Σχολείου ήταν ζητούμενη και αναγκαία. Και τότε, με διπλάσιες ετήσιες επιχορηγήσεις - χωρίς να βιώνει κανενός είδους χλιδή το Σχολείο - ο Σύλλογος "έβαζε πλάτες" , παρόλο που άλλος ήταν ο θεσμικός του ρόλος. Γι' αυτό, εννοείται πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση, παρόλες τις δυσκολίες, και δε θάναι η πρώτη φορά.
Είμαστε στη διάθεσή σας, μόλις περάσετε τους πρώτους υφάλους του ξεκινήματος, ελπίζουμε σε μια συνάντηση, που θα δώσει την ευκαιρία να διατυπωθούν εκατέρωθεν ιδέες και προτάσεις και να τεθούν οι στόχοι της χρονιάς.
 
Σας χαιρετούμε,
Καλή Δύναμη στο έργο σας!
 
Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
 
Η Πρόεδρος
Ελένη Βαρουξή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς