Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ανακύκλωση: το όνειρο των σκουπιδιών






Ο Αλουμινένιος, η Εφημεριδούλα, ο Πλαστικομπουκαλούλης και το καπάκι του
κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Όνειρα; Κάνουν όνειρα τα σκουπίδια; Τι μέλλον έχουν; Και όμως...

Ονειρεύονται το μέλλον τους μακριά από τη χωματερή, όπου θα είναι στοιβαγμένα με μπανανόφλουδες και διάφορες ακαθαρσίες, που θα σημαίνει το τέλος τους.
Ονειρεύονται την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ γιατί αξίζουν ένα καλύτερο αύριο μιας και έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν. Ακόμα, ονειρεύονται τι μορφή θα έχουν όταν τα ανακυκλώσουν.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα είναι οι άνθρωποι να τα τοποθετήσουν στους κατάλληλους γκρι κάδους, με τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα και από κει κάθε υλικό να πάρει
το δρόμο του για ένα καινούριο αύριο.

Και στο δικό σου σχολείο υπάρχουν πλέον τρεις γκρι κάδοι:
ο κάδος για τα αλουμίνια και τα πλαστικά όπου θα μπορείς να βάλεις τον Αλουμινένιο παρέα
με τον φίλο του τον Πλαστικομπουκαλούλη που θα πρέπει να χωριστεί από το καπάκι του,
το οποίο θα συναντήσει τα άλλα καπακάκια στον δικό τους κάδο. Θα μπορείς επίσης να βάλεις την Εφημεριδούλα με τα ξαδέρφια της, τα βιβλία και τα περιοδικά, στον κάδο για το χαρτί.

Βοήθησε τα «σκουπίδια» να αγγίξουν το όνειρό τους. Βοήθησέ τα να φτάσουν στην ανακύκλωση.
Και - πού ξέρεις - ίσως κάποια μέρα να κρατήσεις στα χέρια σου κάτι που φτιάχτηκε από τα υλικά που εσύ έβαλες στον γκρι κάδο του σχολείου σου!
Αγαπητοί γονείς,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε στο σχολείο μας, σε συνεργασία με την εταιρεία MCHROMA Hellas (mchroma.gr) και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανακύκλωσης πλαστικού, χαρτιού και αλουμίνιου. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και να την αγαπήσουν. 
Για τον λόγο αυτό συγκεντρώνουμε τα προαναφερθέντα υλικά και τα παιδιά μας τα τοποθετούν στους αντίστοιχους κάδους που ήδη βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου. Τα υλικά πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς υπολείμματα τροφών (για λόγους υγιεινής), όσο το δυνατόν πιο συμπιεσμένα (για λόγους επάρκειας χώρου) και τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Έχουν τοποθετηθεί τρεις κάδοι: Ένας κάδος μόνο για πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, ένας κάδος για αλουμίνιο και πλαστικό (μόνο για κουτάκια από αλουμίνιο και μόνο για πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών) και ένας κάδος για ανακύκλωση χαρτιού (μόνο για εφημερίδες περιοδικά, βιβλία, τετράδια και το εσωτερικό από τα ρολά υγείας και κουζίνας).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, εκτός των άλλων ωφελειών, θα επιφέρει έσοδα στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων (ανάλογα με τον όγκο των υλικών που θα συγκεντρώνονται), ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου προς όφελος των παιδιών μας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ενεργός και διαρκής συμμετοχή όλων μας. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης θα παρουσιαστεί πιο αναλυτικά και στη γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Το Διοικητικό Συμβούλιο   
Υ.Γ. Μπορείτε να βρείτε το «Όνειρο των Σκουπιδιών» στην ιστοσελίδα: http://www.kpe-kalamatas.gr/gr_pages/oniro.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς