Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους...........Εκδρομή!!!!

Η εκδρομή στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα γίνει τελικά την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Το πρωί στις 7.45 να είμαστε στο χώρο του σχολείου.Για το πρόγραμμα της εκδρομής διαβάστε περισσότερα παρακάτω:


ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ  ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
32ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

8.00   Αναχώρηση από τον χώρο του σχολείου

10.00-10.30  Άφιξη στον μύλο των Ξωτικών  στον οποίο ζωντανεύει για 4η συνεχή χρονιά η μαγεία των Χριστουγέννων. Ένας από τους υπεύθυνους θα μας περιμένει για να δώσει στα παιδιά το διαβατήριο και τον χάρτη των Ξωτικών. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να πάρουν σφραγίδες συμμετέχοντας στα διάφορα εργαστήρια που περιγράφονται στον χάρτη και στο τέλος, αφού συμπληρώσουν όλες τις σφραγίδες που περιγράφονται στο διαβατήριο, το πτυχίο του «Επίσημου Βοηθού του Άι-Βασίλη».

Ελεύθερος χρόνος  για να επισκεφθούμε :
(ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ)

Τον Μαγεμένο Μύλο και τη γλυκιά Αγορά
Το ομορφότερο κτίριο του πάρκου μεταμορφώνεται φέτος σε έναν Μαγεμένο Μύλο γεμάτο από εκπλήξεις… καθημερινά απίθανα μαγικά και ταχυδακτυλουργικά σόου!  Ξωτικά πλάθουν την ζεστή και πολύχρωμη καραμέλα δημιουργώντας μοναδικά σχέδια!
Τα Καλικαντζαράκια απέναντι, χρησιμοποιώντας απίθανα υλικά (κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, βότανα κ.ά.) κατασκευάζουν και πωλούν τεράστιες πλάκες σοκολάτας!
Οι Νεράιδες λίγο παραπέρα έχουν έμπνευση… με χρωματιστή ζαχαρόπαστα, μπισκότα και μικρά κέικ «στολίζουν με Χριστούγεννα» κάθε γωνία του Μύλου!
Το σπίτι του Άι-Βασίλη
 Μικροί και μεγάλοι περνάνε ανάμεσα από μαγικά δασάκια, παραμυθένια σοκάκια, πάνω από το ποτάμι και από γέφυρες μέχρι να βρεθούν σε ένα πραγματικό νησάκι. Τα ξωτικά του εργάστηκαν σκληρά για πολλούς μήνες προκειμένου να του κατασκευάσουν το πιο όμορφο και πρωτότυπο σπιτάκι του κόσμου.
Το νεραϊδόσπιτο και το μαγεμένο δάσος
Το  πιο παραμυθένιο δενδρόσπιτο του κόσμου βρίσκεται στη αγκαλιά του μεγάλου γεροπλάτανου στον «Μύλο των Ξωτικών». Εκεί ζουν κάποια πανέμορφα και χαριτωμένα πλασματάκια… οι Νεράιδες και μοιράζονται μόνο με τους επισκέπτες τους τα μυστικά της αγάπης, της χαράς και της ευτυχίας. Προσοχή, για να φτάσετε στη επόμενη έκπληξη πρέπει να περάσετε από το μαγεμένο δάσος…
To ταχυδρομείο των Ξωτικών
Εδώ καταφθάνουν τα γράμματα από ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιο τυχερά παιδιά είναι αυτά που θα βρεθούν στο πραγματικό ταχυδρομείο των Ξωτικών του Άι-Βασίλη, με την μεγαλύτερη και πιο μαγική γραμματομηχανή του κόσμου !
Οι επισκέπτες του μύλου θα έχουν την ευκαιρία να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα γράμματα διαβάζονται και απαντώνται προσωπικά από τον ‘Αι-Βασίλη και τους βοηθούς.
Τον φούρνο των Ξωτικών
Με τη βοήθεια των ξωτικών τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την «τέχνη» παρασκευής ψωμιού. Εκεί «ζωντανεύουν» τοπικές γεύσεις που έχουν σαν βασικά συστατικά το αλεύρι, το σουσάμι, το προζύμι κ.ά. Όλοι μαζί πλάθουν, σχεδιάζουν και στολίζουν τις Χριστουγεννιάτικες γευστικές δημιουργίες.

Επίσης υπάρχουν και άλλες δράσεις όπως Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) με πινέλα και χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις (σε μια γωνιά του μύλου, πρέπει να πάρετε χαρτάκι για λίστα αναμονής),γωνιά με Playmobil όπου σας περιμένει ο Άι Βασίλης  Playmobil με το μαγικό του έλκηθρο, ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα όπου οι ενήλικες και τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν το πρόσωπό τους με χρωματιστή λαχταριστή σοκολάτα (μέσα στο κεντρικό κτίριο)κ.α
Η «Μαγική Κάρτα» με προσφορά: 6 παιχνίδια δωρεάν (Καρουσέλ , Συγκρουόμενα, μεγάλη ρόδα για όλη την οικογένεια, ιπποδρομίες, τρενάκι, ιπτάμενη διασκέδαση)  7  ΕΥΡΩ και το φαγητό ΔΩΡΕΑΝ ( κοτομπουκιές +πατάτες +νερό ή αναψυκτικό, hotdog junior+πατάτες+ νερό ή αναψυκτικό, σάντουιτς λουκάνικο ή σάντουιτς χοιρ .κρέατος +πατάτες +νερό ή αναψυκτικό)

14.00Αναχώρηση από τον Μύλο για το κέντρο της πόλης των Τρικάλων(περιοχή Παλιά Μανάβικα) για βόλτα, φαγητό, καφέ. Όποιοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν στον Μύλο .Υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνει λεωφορείο εκεί  και η αναχώρηση να γίνει από εκεί .


Επίσης υπάρχει και τρενάκι που ξεκινάει από τον Μύλο και φτάνει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Κόστος 1,5 ευρώ/άτομο με επιστροφή (περίπου 1χλμ απόσταση)
 
17.00    Αναχώρηση για Βόλο


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ø Κεντρική Γέφυρα -Άγαλμα Ασκληπιού- Ληθαίος ποταμός
Ø Περιοχή «Παλιά Μανάβικα»
Ø Το επιβλητικό φρούριο της πόλης με το ρολόι
Ø Το Βαρούσι και τα στενά του Σακαφλιά
Ø Το Ασκληπιείο Τρίκκης
Ø  Ζωολογικός Κήπος (ωράριο λειτουργίας την Κυριακή το μεσημέρι 15.30-18.30)
Ø  Κουρσούμ Τζαμί (Τζαμί του Οσμάν  Σαχ)
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
(Οι πληροφορίες είναι από τον ιστότοπο www.trikalacity.gr)
·      Το Χάνι       Πύλης 2  Τρίκαλα   Τηλ. 24310 28502 (δίπλα στο Μύλο των Ξωτικών)
·      Παλιά  Ιστορία   Υψηλάντου  3    Μανάβικα  Τρίκαλα   Τηλ.24310 77627
·      Ίανθος       Υψηλάντου 15-19  Μανάβικα Τρίκαλα  Τηλ. 24310 73359
·      Κατώγι        Καραϊσκάκη  58  Μανάβικα Τρίκαλα  Τηλ. 24310 20150
·      Λαδοφάναρο  Κάνιγγος - Υψηλάντου  Μανάβικα Τρίκαλα    Τηλ. 24310 74610
· Μεζεδοκαμώματα   Υψηλάντου  16-18  Μανάβικα  Τηλ.24310 76741
· Θεά Άρτεμις       Υψηλάντου 4 Μανάβικα τηλ.24310 77533
ΦΑΣΤ  FOOD   -ΓΡΗΓΟΡΟ   ΦΑΓΗΤΟ

GOODY\'S 
ΒΑΣ.ΟΛΓΑΣ & ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 
24310 75265 

ΓΥΡΟΜΑΝΙΑ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 
24310 20171 

IL POSTO (FAST FOOD) 
ΣΙΔ.ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 28 
24310 75003 

JIMMYS & SONS (FAST FOOD) 
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 24 
24310 32710 

JONNY'S (FAST FOOD) 
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 38 
24310 75280 

STEF GRILL 
ΚΟΝΔΥΛΗ 12 
24310 20212 

STOP (FAST FOOD) 
ΣΤΡ.ΣΑΡΑΦΗ 37 
24310 75212



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς