Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ασφαλής πρόσβαση στο Σχολείο.

Εδώ κι ένα μήνα περίπου, προσπαθούμε να πείσουμε αλλήλους για την ανάγκη ασφαλούς πρόσβασης στο Σχολείο. Συγκεκριμένα: Το 32ο Δημοτικό Βόλου βρίσκεται στη διασταύρωση Γιάννη Δήμου με Βλαχάβα. Η Γιάννη Δήμου είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Φυσικά, υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι, διαβάσεις πεζών και φωτεινοί σηματοδότες. Παρατηρείται ωστόσο ότι κάποιοι από εμάς τους γονείς, σκοτισμένοι από την πρωινή ή τη μεσημεριανή βιασύνη, σταματάμε εν ψυχρώ πάνω στη διασταύρωση, πάνω στις διαβάσεις, μην τηρώντας ούτε την απόσταση που ορίζει ο Κ.Ο.Κ., για ν' αφήσουμε ή να πάρουμε τα παιδιά μας.
Με τον τρόπο αυτό, εμποδίζουμε και δυσκολεύουμε τη μετακίνηση των ίδιων των παιδιών μας (πλην αυτών που εξέρχονται του οχήματός μας!) στις στιγμές αιχμής, 8-8.10 π.μ. και 2-2.10 μ.μ. και άρα τα εκθέτουμε σε κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε την έννοια του ατυχήματος: κανείς δεν το επιδιώκει και κανείς δε θέλει να συμβεί.
Γι' άλλη μια φορά θυμίζουμε ότι:
  • δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση κοντά σε σηματοδότες και πάνω σε διαβάσεις
  • οφείλουμε να είμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να τους ζητάμε ν' ακολουθούν κανόνες που εμείς δεν τηρούμε
  • μας αξίζει ο πολιτισμός της καθημερινότητας, που ξεκινάει από την πρωινή καλημέρα, χωρίς νεύρα και δήθεν βιασύνες (ας ξεκινήσουμε 5 λεπτά νωρίτερα)
  • δε χρειάζεται να πηγαίνουμε γυρεύοντας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς