Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ευχαριστίες - συγχαρητήρια - σχόλια!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις λαμπρές ιδέες τους και την προθυμία τους να ζωγραφίσουν το σχολείο, έναν από τους ζωτικούς χώρους τους. Ας κρατήσουμε αυτή την προθυμία: είναι εργαλείο που ανοίγει δρόμους δημιουργικής απασχόλησης σε ώρες αμηχανίας και χάους, παράδειγμα: υπάρχει μια ομάδα παιδιών που δεν πειθαρχούν, που παίζουν "άγρια" και χαοτικά, που μοιάζουν ανεξέλεγκα. Τι κάνουμε; Τα κατευθύνουμε σε κάτι δημιουργικό, δεδομένης της προθυμίας, που λέγαμε. Αυτό δεν είναι νέο, είναι η κατεξοχήν μέθοδος της εκπαίδευσης και της ψυχοθεραπείας. Μην το πάρετε στραβά! Τα παιδιά είναι έξαλλα γιατί εμείς κάτι δεν κάνουμε σωστά (εμείς = ενήλικες γενικώς). Εκτόνωση δε σημαίνει απαραίτητα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τις όμορφες πινελιές τους, που αντέγραψαν και φώτισαν τα ζωγραφικά έργα των παιδιών, τους φίλους κ. κ. Απόστολο Μαγουλιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις φοιτήτριές του, τη Μαρία Πρωτόπαπα, Μουσειοπαιδαγωγό, τη Νατάσσα Ανδρίτσου, Δασκάλα του Σχολείου, τις μαμάδες  Λεμονιά Μπανάτσιου και Ανατολή Κάρμπα.
Ευχαριστούμε το Διευθυντή του Σχολείου, κ. Γιάννη Γούλα, για το βήμα έκφρασης που έδωσε με σεβασμό στα παιδιά (και σ' εμάς), όλους και όλες που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε την ομορφιά και ν' αντισταθούμε στο απεχθές σύνηθες!

Οι ζωγραφιές δεν τέλειωσαν, μόλις άρχισαν!!

Η δημιουργία και το καλό υπάρχουν, λίγη καλλιέργεια χρειάζονται για να μη μαραζώσουν: πότισμα και φυσικό λίπασμα = αγάπη, επικοινωνία, συνεργασία, διάλογο, καλή προαίρεση κλπ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αλλαγή ΞΕΚΙΝΑ από εμάς